Descobrint les comarques valencianes

Comarques - Newsfm - poble- blancoibiza

купить Ганджа Биробиджан Comarques ha estat una semana més acostant la cultura de diferents municipis valencians als oients de click here News FM. Les comarques que van formar parte del programa d’esta semana van ser: l’Horta Sud, l’Horta Oest, la Safor, la Ribera Baixa, l’Horta Nord, la Plana Alta, Requena-Utiel i la Vall d’Albaida.

El dilluns 18 contactàrem en l’alcaldessa d’Alcàsser, Remedios Arià. Va parlar del patrimoni religiós que tenen al get link poble, com l’església de Sant Martí Bisbe, l’economía basada en l’agricultura i els polígons industrials i gastronomía típica de la terra com “El plat de Gloria”. A la segona part ens anàrem de ‘Rutes de senderisme’ per Corbera, de la mà del regidor de migambient i turismo del municipi, Pascual Ureña.

Al día següent, dimarts 19, Rafael Pérez, alcalde de Sedaví, ens acostà al seu poble. Sedaví és “un poble dormitori” per al seu governant, encara que té múltiples instalacions municipals i activtats culturals a disposició dels seus veïns. En l’espai ‘Empresaris valencians’ va participiar Víctor López, gerent de Eureka Valencia. Ens va proposar una idea per a xiquets, este estiu a la Pobla de Farnals que es diu Eureka Summer School. Cursos bilingües per a xiquets de 3 a 12 anys.

El dimecres 20 vam obrir el programa, després del bloc de notícies comarcals, en l’entrevista a l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García. Alaquàs és un poble en patrimoni cultural com és el seu Castell, però també en propostes per als ciutadans i ajudes com són ‘Imagina Alaquàs’ o les ajudes per part de l’Ajuntament a famílies sense recursos. Tot açò sense deixar de costat les festes del Porrat. Però, per a festes les que están celebrant-se ara a Almassora en honor a la patrona Santa Quitèria. Una festivitat que dura quasi un mes i repleta d’actes en bous, balls i molta molta festa.

Quasi quasi acabant la semana, el dijous 21 disfrutàrem d’una entrevista en l’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis. Este xicotet poble entre costa i muntanyes té molts atractius al estar dins del Mondúver i a molt poca distancia de la plaja de Gandía. Totes les propostes per als visitants d’este poble de La Safor. En l’espai ‘Gastronomía’ poguérem conèixer la Ruta del Vi Utiel-Requena, contada pel seu gerent Juan Francisco Castro. La novetat de esta ruta és la que sobrevola per les seues vinyes, encara que n’hi ha moltes més opcions com la de pernoctar en cases rurals i visites a bodegues en cates de vi i cava.

Per a tancar la semana, el divendres 22 parlàrem en l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan Huguet. Un municipi que pot disfrutar de les seues dos plages en bandera blava i de la part de la muntanya. També en festes tradicionals i arraigades a este poble com són les Falles, la fira de Pasqua o les patronals al Cris de la Sang i la Divina Aurora. Per a terminar la semana, l’espai ‘Escapades rurals’ va estar Rubén Bartas acostant-nos a Blanco Ibiza, a l’Ollería, una casa rural ambientada en l’illa d’Eivissa.

Be the first to comment on "Descobrint les comarques valencianes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*